Ympäristöasiat toimintamme ytimessä – ISO 14001 sertifikaatti on osoitus yrityksemme vastuusta ympäristöä kohtaan.

Olemme saaneet sertifikaatin ympäristöjärjestelmällemme ISO 14001:2015 standardin mukaisesti! Sertifioitu ympäristöjärjestelmä toimii yhdessä ISO 9001 mukaisen laatujärjestelmän kanssa, joka on ohjannut toimintaamme jo yrityksen perustamisvuodesta asti. Sertifikaatit ovat lupaus asiakkaillemme hoitaa projektit laadukkaasti ja kestävin ratkaisuin.

Mitä ISO 14001 sertifiointi tarkoittaa? Sitä, että olemme systemaattisesti tarkastelleet toimintamme ympäristöriskit ja -mahdollisuudet ja saaneet siitä todistuksena ulkopuolisen auditoijan myöntämän sertifikaatin. ISO:n (International Organization for Standardization) kehittämä 14001 standardi on maailman tunnetuin standardi ympäristöjohtamiselle ja se kehittyy jatkuvasti.

Miten se vaikuttaa toimintaamme? Sertifioitu järjestelmä toimii yrityksemme ympäristöjohtamisen välineenä auttaen meitä kehittämään ja parantamaan ympäristöasioidemme hallintaa. ISO 14001 standardien avulla olemme tarkastelleet ympäristöasioidemme nykytilaa ja olemme pystyneet asettamaan tavoitteita tulevaisuudelle.

Miten se näkyy meillä konkreettisesti? Sertifioinnin perustana on nimenomaan järjestelmällinen ja yhdenvertainen ympäristöjohtamisen tarkastelu yrityksestä tai organisaatiosta riippumatta. Järjestelmä on kuitenkin tehty joustavaksi ja siten voimme soveltaa sitä mahdollisimman hyödylliseksi juuri meidän yritykselle. Yrityksemme luonteen perusteella järjestelmän käyttöönotto on näkynyt meillä monella eri tasolla. Toimistotasolla olemme mm. tarkastelleet toimistomme energiatehokkuutta, kierrätysmahdollisuuksia sekä esim. ympäristöriskejä. Liikkumistasolla olemme pohtineet työmatkojen ympäristöystävällisyyttä ja ehdottaneet tähän kehitystoimia.

Suurin vaikutus meillä on kuitenkin projektitasolla, jossa voimme auttaa asiakkaitamme kestävämpien ratkaisujen suunnittelussa ja toteutuksessa. Ympäristöasiantuntijuutemme jakaminen erilaisissa projekteissa on vaikuttavin asia mitä voimme tehdä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi,” painottaa Markus Merta, joka on ollut vetämässä sertifiointiprosessia MAB Powertecilla. “Sertifioitu ympäristöjohtamisjärjestelmä toimii meillä valttina, mutta se toivon mukaan myös kannustaa muita kehittämään ympäristöjohtamista ja asettamaan tavoitteita.