MAB Powertec kannustaa työntekijöitä huolehtimaan hyvinvoinnistaan

 

Olen ollut nyt MAB:lla noin 1,5 vuotta ja heti alusta pitäen huomasin, että firmassa on aktiivinen ilmapiiri ja henkilöstön hyvinvointiin ollaan halukkaita panostamaan.

 

Tasapaino työn ja rentoutumisen välillä on tärkeää jaksamisen kannalta, ja MAB Powertecin hyvinvointitiimi tekee jatkuvasti kehitystyötä tämän eteen. Me olemme sitoutuneet pitämään sekä asiakkaista että työntekijöistä huolta, ja yhtenä tavoitteena on tehdä monipuolisesti aktiviteetteja yhdessä työn ohella. 

MAB Powertec on keväällä ottanut käyttöön hyvinvointibonuksen, jonka tarkoituksena on kannustaa työntekijöitä huolehtimaan hyvinvoinnistaan, niin fyysisesti kuin henkisestikin. 

                      

Hyvinvointitiimin vetäjä Niko Raami on ollut kehittämässä työntekijöiden hyvinvointia viime vuodesta asti: “Olen ollut nyt MAB:lla noin 1,5 vuotta ja heti alusta pitäen huomasin, että firmassa on aktiivinen ilmapiiri ja henkilöstön hyvinvointiin ollaan halukkaita panostamaan. Uusi hyvinvointibonus on ollut oikeastaan aika luonteva kehityssuunta, kun hyvinvointitiimissä mietittiin miten ihmisiä saisi vielä paremmin kannustettua huolehtimaan hyvinvoinnistaan. Raha ei ole ainoa kannustin, vaan samalla on pyritty keksimään mahdollisimman mukavaa yhteistä tekemistä ja yhteisiä tapahtumia työnteon oheen.Bonuksen piiriin kuuluu mm. Työajalla tapahtuvat yhteiset aamulenkit, työmatkapyöräily/kävely, työntekijöiden kanssa pidettävät kuukausittaiset urheilu- ja kulttuuritapahtumat, sekä kuntoilutapahtumiin (esim. juoksu, hiihto, pyöräily) osallistumisen tukeminen. 

Uusimpana haasteena on ollut jokaisen työntekijän hyvinvoinnin ylläpitäminen myös etätyöskentelyssä Korona-aikaan, ja olemme pyrkineet jatkuvuuteen myös tässä. Olemme esimerkiksi jatkaneet yhteisiä aamulenkkejä etänä puhelinpalaverin välityksellä. Lisäksi olemme painottaneet työergonomian tärkeyttä kotoa työskenneltäessä ja toimistolta onkin haettu paljon työvälineitä kotiin. Olemme jakaneet etäkahvitauoilla vinkkejä esimerkiksi omatekoisen seisomatyöpisteen kasaamiseen kotoa löytyvillä tavaroilla,” kertoo hyvinvointitiimin jäsen Elisa Pekkola. Tuoreen työntekijän näkökulmasta MAB:lla panostetaan hyvinvointiasioihin normaalioloissakin paljon, mutta erityisesti näinä poikkeuksellisina aikoina niihin on kiinnitetty erityishuomiota.”