Kattilan asennustyöt ovat alkaneet Haapajärvellä

Haapajärvelle nousee uusi 20 MW lämpölaitos nykyisen Rantakadun laitoksen alueelle.

(kuvat: Procad ja MAB Powertec)

Haapajärven Lämmön uuden biolämpölaitoksen kattilatoimituksen asennustyöt ovat alkaneet 21.4, ja MAB Powertecin projektipäällikkö Niko Raami sekä suunnittelupäällikkö Pasi Mäenpää olivat paikan päällä asennusten alkaessa tällä viikolla. “Nostot sujuivat suhteellisen hyvin, vaikka pieniä haasteita oli ilmoilla. Hyvällä yhteistyöllä ja pienillä ennakoinneilla muuttuneissa ajoituksissa nostot menivät mainiosti,” kertoo Mäenpää.

Ensimmäisissä asennuksissa nostettiin paikoilleen mm. 20 MW:n leijupetikattilan päälaitteet sekä savupiippu, joiden toimittaja on KPA Unicon Oy. Haapajärvellä asennustyöt jatkuvat kevään ja kesän ajan ja laitoksen käyttöönotto on vuorossa syksyllä.

Nostoja oli seuraamassa myös Haapajärven Lämmön toimitusjohtaja Janne Alpua, joka on tyytyväinen projektin etenemiseen: “Asennuksissa ja projekteissa yleisemminkin on aina haasteita, mutta ne on kuitenkin voitettu ja projekti etenee mallikkaasti aikataulussa.”

MAB Powertec toimii Haapajärven Lämmön projekti- ja suunnittelupalveluiden (owner’s engineer) toimittajana ja on ollut projektissa vastuussa mm. hankkeen esisuunnittelusta, julkisen hankinnan läpiviennistä sekä projektin koordinoinnista.

 

Kuvassa Niko Raami (MAB Powertec) ja Janne Alpua (Haapajärven Lämpö)

 

(kuva: Procad)

 

(kuva: Procad)