“Ilman kummin rohkaisua olisin ehkä yksinyrittäjä”

Kuva: Tampereen Kauppakamarilehti nro.4/2020
– Melkeinpä jokaisella uudella yrityksellä pitäisi olla yrityskummi tukenaan, Marko Borg (vas.) sanoo. Jorma Tirkkonen komppaa ajatusta. – Kummi pystyy alkuvaiheessa varoittamaan sudenkuopista. Yritystoiminnan vakiintuessa katseet siirretään kauemmas tulevaisuuteen, hän sanoo.

Tampereen Kauppakamarilehdessä julkaistussa artikkelissa MAB Powertecin johtaja Marko Borg kertoo yrityksen alkumetreillä saamastaan Pirkanmaan Yrityskummien tuesta. MAB Powertecin yrityskummi Jorma Tirkkonen ja Marko muistelevat yrityksen alkuvuosia ja keskustelevat muun muassa myös johtamisen muutoksista yrityksen kasvaessa.

Pitkän uran automaation ja älykkäiden liikkuvien työkoneiden parissa tehnyt Jorma halusi osallistua uuden luomiseen ja jakaa kokemustaan ryhtyessään kummiksi. Marko painottaa yhteisten keskustelujen tärkeyttä ja kokemusten jakamista. “Yrityksen 2–3 ensimmäistä vuotta ovat kriittisimmät. Silloin tehdään isoja tulevaisuutta koskevia valintoja. Ilman Jorman rohkaisua olisin ehkä jäänyt yksinyrittäjäksi. Hän on tukenut pyrkimyksiäni kasvattaa yritystä ja palkata lisää väkeä,” (Marko Borg Tampereen Kauppakamarilehdessä, 2020).

Lue juttu kokonaisuudessaan Tampereen Kauppakamarilehdestä.