Haapajärven uusi maamerkki on saatu harjakorkeuteen

Elokuussa järjestetyissä Haapajärven Lämmön uuden biohybridilaitoksen harjannostajaisissa lähes 200 vierasta pääsi tutustumaan laitoksen tiloihin ja kuulemaan hankkeen vaiheista.

Harjannostajaiset on perinteeseen kuuluva juhlatilaisuus, joka pidetään, kun rakennus saavuttaa harjakorkeuden tai se on saatu suojattua sateelta. Haapajärven Lämmön uuden laitoksen harjannostajaiset pidettiin perinteisesti työmaan alueella, kattilasalin ylimmässä kerroksessa, ja perinteet jatkuivat myös tarjoiluiden osalta. Harjannostajaisväki sai myös nauttia live-musiikista ja mm. Haapajärven Lämmön hallituksen puheenjohtajan Jari Nahkasen puheesta.

Tilaisuuteen oli kutsuttu hankkeeseen osallistuneet tahot, mm. työntekijät, aliurakoitsijat ja suunnittelijat, jotka saivat tunnustusta hyvästä yhteistyöstä ja hyvin etenevästä rakennusprojektista. Lisäksi paikalle oli kutsuttu mm. Ha-Sa:n ja Niskasen Maansiirron työntekijöitä, jotka pääsivät tarkastelemaan kaupungin uutta maamerkkiä lähietäisyydeltä.

Biohybridilaitoksen rakentaminen on edennyt aikataulussa ja syksyllä ohjelmassa on laitoksen käyttöönotto. Laitoksen on suunniteltu valmistuvan joulukuussa 2020.