Erilainen päivä ekovoimalaitoksen työmaalla

 

MAB Powertecin työntekijät Markus Merta ja Anna Pääkkönen viettivät päivän Lounavoiman ekovoimalaitoksen työmaalla Salossa videokuvauksissa. Kuvauksissa ekovoimalaitosprojektin avainkumppaneita haastateltiin Lounavoiman interaktiiviseen esitteeseen, jossa mm. kumppanit pääsevät kertomaan palveluistaan projektin eri vaiheissa. Laitoksen toiminnan yleisen ja teknisen esittelyn lisäksi esitteessä tuodaan myös esille laitoksen tuomat monet hyödyt lähiseuduille ja ympäristölle.

Erilaisen työpäivän aikana kuvauksiin osallistuneet saivat nähdä laitoksen eri osia uudesta perspektiivistä. Haastattelujen ohella Anna ja Markus kiertelivät ekovoimalaitoksen työmaalla, jossa valmistaudutaan laitoksen käyttöönottoon. ”Korvenmäen laitoksen käyttöönottovaihe on alkanut ja sen kyllä huomaa työmaalla. Eri toimijoiden työntekijät liikkuvat siellä täällä työn touhussa, jostain kuuluu metallin pauketta ja toisaalla huutaa hitsauslaikat. Esitevideon kuvaaminen oli jännittävää sekä hauskaa todella haastavassa kuvausympäristössä. Rauhallisin osuus kuvauksista taisi olla valokuvaus itse kattilan sisällä. Arinan päällä patsastelun lomassa (joka jo sinällään oli unohtumaton kokemus) pohdittiin, millaiselta sisus näyttää vuoden päästä laitoksen pyörittäessä normaalia arkirutiinia,” Markus kertoo.

Esite julkaistaan tänä syksynä mm. Lounavoiman ja MAB Powertecin nettisivuilla. Stay tuned!

 


 

MAB Powertec on vastuussa asiakkaan projekti- ja suunnittelupalveluista ekovoimalaitoksen rakentamisen projektivaiheessa. Kesällä 2021 valmistuva laitos tulee tuottamaan n.90 % Salon kaukolämmöstä ja sillä pystytään korvaamaan fossiilisten polttoaineiden käyttöä Salon kaukolämmön tuotannossa.