Chilessä kasvava kiinnostus kaukolämpöä kohtaan

Monet kaupunkilaiset Chilessä kärsivät huonosta ilmanlaadusta mm. nykyisten lämmitystapojen vuoksi, ja maassa on akuutti tarve uusille lämmöntuotantoratkaisuille. Chilellä on nyt suuri kiinnostus kaukolämpöä kohtaan ja suomalaisella osaamisella on valtava potentiaali tulevaisuuden kaukolämpöprojekteissa.

Marras- joulukuun vaihteessa MAB Powertecin projektipäällikkö Wolfgang Ludwig vieraili Chilessä uuden kaukolämpöprojektin tiimoilta. Syksyllä MAB Powertec aloitti kaukolämmön pilottiprojektin suunnittelun Universidad Austral de Chile (UACh) yliopiston kanssa, Valdiviassa, Chilessä. Pilottiprojekti on osa MikseiMikkelin DCFB-hanketta, jonka tarkoituksena on ollut vientimahdollisuuksien kartoittaminen ja kontaktien edistäminen, muun muassa Chilessä. Kaukolämpöpilottiprojektin päämääränä on korvata yliopistolla toimivat rakennuskohtaiset dieselkattilat kaukolämpöverkolla ja samalla kehittää chileläisten kaukolämpöosaamista. Valdivia on yksi kahdestatoista kaupungista, jotka ovat mukana Chilen valtion, YK:n, ja Chilen teollisuussäätiö SOFOFA:n yhteisessä hankkeessa. Valdiviassa Wolfgang pääsi tapaamaan Austral yliopiston edustajien kanssa ja lisäksi tapaamisia oli paikallisten yritysten ja organisaatioiden kanssa.

Australin yliopiston edustajien tapaamisen lisäksi MAB Powertec osallistui Business Finlandin järjestämiin tapaamisiin Santiagossa, jossa Wolfgang pääsi keskustelemaan mm, YK:n, Chilen energiaministeriön sekä ympäristöministeriön edustajien kanssa kestävistä energiaratkaisuista ja tulevaisuuden näkymistä.

Joka taholta näyttäisi olevan suurta kiinnostusta uusien lämmitysmuotojen kehitystä ja erityisesti kaukolämpöä kohtaan, ja tämän projektin myötä MAB Powertec on päässyt tutustumaan uusiin markkinoihin ja mahdollisiin tulevaisuuden projektikumppaneihin.

 

Kuvassa: Wolfgang esittelee projektia Australin Yliopiston johtokunnalle.

 

Kuvassa:
Karymy Negrete, Sustainable Innovation Executive, Circular Economy leader, Corfo
Wolfgang Ludwig, MAB Powertec
Anna Niittylä, Business Finland Chile
Carolina González, Sustainable Innovation Director, Corfo
Pilar Lapuente, National Technical Advisor, Chile, District Energy in cities Initiative