¡Bienvenido a Chile!

“Tämän projektin myötä pääsemme jakamaan osaamistamme uusilla markkinoilla.”

MAB Powertec on mukana suunnittelemassa kaukolämmön pilottiprojektia Austral yliopiston Isla Tejan kampuksella, Valdiviassa, Chilessä. Valdivia sijaitsee kolmen joen suistossa Chilen keskiosassa n. 840 km etelään Santiagosta. Pilottiprojektin päämääränä on korvata yliopistolla toimivat rakennuskohtaiset diesel-kattilat kaukolämpöverkolla, mikä tulee olemaan käännekohta lämmöntuotannossa.

Chilessä on tällä hetkellä suuri kiinnostus kaukolämmön käyttöön rakennusten lämmityksessä, koska erityisesti kaupungeissa kärsitään pienhiukkasten aiheuttamasta huonosta ilmanlaadusta. Merkittävä osa pienhiukkasista on peräisin asuntokohtaisesta puulämmityksestä. Valdivia on yksi kahdestatoista kaupungista, jotka ovat mukana Chilen valtion, YK:n, ja Chilen teollisuussäätiö SOFOFA:n yhteisessä hankkeessa kartoittamassa sopivia pilottikohteita kaukolämpöasennuksille ilmanlaadun parantamiseksi.

MAB Powertecin johtaja Marko Borg pitää Chilen projektia hyvänä jatkona yrityksen kansainvälistymisessä: “Energiantuotantoratkaisun asiantuntijana ja projektipalveluiden tuottajana toimiminen Chilessä on tärkeä askel vahvistamaan toimintaamme kansainvälisissä ympäristöissä, ja tämän projektin myötä pääsemme myös jakamaan osaamistamme uusilla markkinoilla.” MAB Powertecin asiantuntijoiden toiminta on jo pitkään kohdistunut Suomen rajojen ulkopuolelle ja yrityksen osaamiseen luotetaan kansainvälisissäkin projekteissa. Japaniin suuntautuvassa voimalaitosprojektissa suunnittelupäällikkönä on toiminut MAB Powertecilta Tuomo Renkonen. Tämän lisäksi myös laadunvarmistuksen asiantuntijamme Jouni Hämäläinen on valvonut voimalaitosten toimituksia Portugalissa ja Tanskassa.

Lisätietoa: Wolfgang Ludwig | Projektipäällikkö
+358 40 1366151
wolfgang.ludwig@mabpowertec.fi